Jõhvi linnagalerii 06.11.16:00 – 01.12.19:00 2017

 

Laste ja noorte kultuuriaasta raames saab vaadata Sankt-Peterburgi laste ja noorte loomingu palee näitust „FusionArt class 20“- „Ühendatud kunsti klass 20“.

FusionArt class” on laste kunstistuudio, mis tegutseb Sankt-Peterburgi linnaeelarvelise täiendavat haridust pakkuva “Noorte Loomingulise Foorumi Kitež Pluss” juures ja pakub lastele ning noortele laialdasi võimalusi kujutava kunsti erinevate liikidega tegelemiseks. Kunstistuudio rajajaks ja juhendajaks on Angelika Kalinina, kes koos oma õpilaste tööde näitusega vaatab ühtlasi tagasi ka oma käidud tegevusaastatele.

 

Kõik sai alguse lapsepõlvest, kui tal õnnestus 1975.a asuda õppima Jõhvi Laste Kunstikooli, kus ta õppis kaks aastat. Tema esimeseks juhendajaks oli Margarita Ostroumova ja teisel aastal Aleksandr Igonin. Kaks aastat ei ole pikk aeg, aga ometigi muutsid need tema elu põhjalikult, sest kolmandal aastal asus ta edasi õppima juba Leningradis. Pedagoogide kõrge professionaalsus, heatahtlikkus ja tähelepanelikkus sisendasid temasse armastust kujutava kunsti vastu terveks eluks. Tutvumine ja töötamine erinevate kunstiliikidega ja sellest saadud loominguline energia aitasid kaasa tema edasisele väljakujunemisele kunstniku ja pedagoogina. Samas oli Jõhvi Kunstikool omamoodi kammertooniks, mis aitas kaasa ettekujutuse väljakujunemisele lastestuudio loomiseks, millega seal tegelda ja missugune peaks olema stuudiosisene atmosfäär, et äratada lastes huvi kujutava kunstiga tegelemise vastu ja kindlustada selle töö tulevikus  kõrgel kunstilisel tasemel.

 

Stuudio eesmärk ei ole ainult laste suunamine ja juhendamine praktilises tegevuses, vaid eelkõige noore inimese arengu esteetilises suunamises ja tema isiksuse arendamises loomingulise väljenduse ja kujutava kunsti vahendite kaudu, milleks on joonistamine, maalimine, kompositsioon ja voolimine. Tegelemine kunstistuudios on esimeseks astmeks pikas astmete reas, mis juhib ja viib noore professionaalse kunsti tipptasemele.

 

Käesoleval aastal kahekümnendat tegevusaastat tähistav stuudio üritab selle näitusega tutvustada laiematele ringkondadele oma aastatepikkuse tegevuse tulemusi. Sankt-Peterburgi Primorski rajooni raamatukogus nr 1 esitleti näitust „Rahu ja headuse nimel“, Gatšinas kunstikeskuses „Ingerburg“ näitust „Kohtumine suvega“ ja Sankt-Peterburgi “Noorte Loomingulise Foorumi Kitež Pluss” saalis näitust “Loomingurõõm”. Ka Eestis on üks näitus juba toimunud Ahtme Kunstikooli saalis ning nüüd on järjekord Jõhvi Kultuuri- ja Huvikeskuses asuva Linnagalerii käes.