Jõhvi linnagalerii

28.05.2010 10:00:00 – 21.06.2010 17:00:00

Vaikselt liugleb liblikas,

su tants kõneleb su eest

selgemini kui ükski keel.

Väike liblikas, kes sündis koidikul

ja suri päikeseveerul,

temagi jõudis käia nurmedel

ja külastada sadu õisi.

Su elu on pikem päevast, mu liblikas,

elad kevadest sügiseni.

Leiad sa, et seda polegi nii vähe?

Sa tunned suveööde sametist hämarust,

mis pehme nagu õietolm,

varjav nagu varjuline lehestik.

Minni Nurme

Me elame keset värvuste pillerkaari, aga anname endale harva aru, kui suurt mõju avaldavad värvid meie psüühikale. Oleme küll harjunud võtma värve enesestmõistetavalt, aga me ei jää nende suhtes ka ükskõikseks.

Värvidel on meie elus suurem tähendus kui me arvata oskamegi. Inimpsüühika on mähkunud vikerkaare värvidesse. Looduse vikerkaart täiustavad erinevate värvidega lilleõied. Vaatad, imetled

neid värvilisi lilleõisi, armastad nende ilu ja tunned nende lõhna. Need tunded, mida õied tekitavad, tulevad hingest ja mõjutavad meie hingeelu.

Inge Moor on sündinud Ida-Virumaal, peaagu terve elu on tegelenud tantsuga. Osalenud võistlustel ise võistlustantsijana ja omandanud tantsuõpetaja elukutse. Juhendanud Jõhvis laste võistlustantsuringi, seltskonnatantsuklubi “Swing” ja läbi viinud seltskonnatantsukursuseid erinevates Ida- Virumaa kohtades.

Meditsiinilise hariduse baasil omandanud aroomiterapeudi elukutse ja osutanud aroomiteraapia-alaseid teenuseid kümme aastat. Õppimise käigus jätkanud fütoteraapia ehk taimeravi-, õieteraapia- ja värviteraapia täiendõppega.

Pildistamise juurde viis teda suurim hobi – reisimine ja saadud emotsioonide jäädvustamine ning jagamine. Looduse üks kõige ilusaimaid imetegusid ongi värvilised õied. Lilli pildistades seostanud neid nende ilu ja eelkõige värvidega.

Fotonäitusel “Lillede vikerkaar” eksponeeritakse 52 foto roosidest, orhideedest, tuplidest, nartsissidest.

“Põhjarannik” 15.05.2010
Ekspress Hotline 28.05.2010
“Inforing” 04.06.2010