Jõhvi linnagalerii

04.05. 11:00:00 – 30.05.2010 19:00:00

Jõhvi linnagaleriis eksponeeritakse käesoleva õppe-aasta Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuse laste-, noorte- ja täiskasvanute ringide:

  • taimeseade ring “Õlekubukene” juhendaja Endla Lipp

V E R B A

(floristikas – PÜSTKIMP)

Leedu katoliiklased lähevad palmipuude pühal kirikusse verbadega (vt. originaale).

Enne pühi on Vilniuse kesklinnas suur Kaziukas Muuge ehk Püha Kazimiirase nimeline laat, kus müüakse erinevas teostuses ja suuruses verbasid, mida õnnistatakse palmipuude pühal kirikus ja hiljem on nad kodudes “pühal kohal”. Kui verbad on katki või koltunud, nad põletatakse ja viiakse lähedaste haudadele.

Meie otsustasisme neid teha õlgkäsitööna.

  • käsitööring juhendaja Riina Gunt
  • multimeedia stuudio juhendaja Dmitri Vorobjov
  • lennumudelismi ring juhendaja Gennadi Gussev
  • laevamudelismi ring juhendaja Viktor Vesi
  • matkaring “Robinson” juhendaja Pjotr Dzjuba

parimate tööde näitust “Kevadmeeleolu“, millega soovitakse külastajatele kinkida päikeselist kevadmeeleolu.

Esmakordselt demonstreeritakse Aivo Motin`i modelleeritud Barbi nukkude riiete kollektsiooni.

Aivo on Jõhvi Puuetega Inimeste Päevakeskuses käiv 25aastane noor inimene. Kuigi öeldakse, et oleme erivajadustega, oleme nagu Teiegi. Seega oleme Teie keskel ja ehk isegi Teie peegelpilt. Ka meie tahame olla ja teha kõike nagu teisedki, kahjuks küll ainilt seda, mida meie võimed ja tervise seisukord võimaldab.

Aivo: “Need nukkude riided on minu kavandatud ja õmmeldud. Ma ei ole kunstnik, seega värvide ja moe maailmas teen oma esimesi samme ning avastusi. Need tööd ei ole valiktööd, vaid osa minu erinevatest käeharjutustest ja mõtetest, olenemata stiilist ja värvivalikust, seega osake minu hobist”.

Loodame, et Aivo nukud panevad rohkem nägema ja mõistma puuetega inimesi ning nende tegemisi. Seda sellepärast, et kui Meid võrreldakse mõnikord murtud tiivaga linnuga, siis ka murtud tiivaga lind tahab lennata, mis sest, et mitte eriti kõrgelt.


Põhjarannik 06.05.2010